Wat is Innerlijk Werk?

 

Definitie

Ik gebruik de term “innerlijk werk” als een verzamelnaam voor het verwerken van je gevoelens en eventuele emotionele trauma’s, het veranderen van belemmerende overtuigingen, bewust manifesteren en afstemmen.

 

Is innerlijk werk wel nuttig of nodig?

Het korte antwoord: Jazeker!

Het spontane gevolg van innerlijk werk doen, is dat je je intuïtie en natuurlijke potentieel ontwikkelt. Zo cultiveer je meesterschap over wat jij bewust creëert als krachtige schepper van je eigen realiteit.

Als je je als kind goed hebt kunnen ontwikkelen, dan doe je dit innerlijk werk vaak intuïtief en op natuurlijke wijze.

– Werden je behoeftes systematisch vervuld?

– Had je emotioneel mature volwassenen om je heen die een gezond voorbeeld toonden om – vooral moeilijke – emoties te verwerken?

– Kun je nu je emoties redelijk goed reguleren?

– Leef je meestal in harmonie met jezelf en je omgeving?

– Lukt het om de conflicten die je in je leven tegenkomt op een vervullende en vreedzame manier op te lossen?

– Krijg je regelmatig nieuwe inzichten in je leven en werk die je redelijk moeiteloos kunt integreren?

– Waardoor je dus continu emotioneel groeit?

– En je persoonlijke en professionele doelen behaalt?

Als je JA hebt geantwoord op de meeste van deze vragen, dan gebeurt dit innerlijk werk in jou vermoedelijk redelijk moeiteloos en vanzelf. Wist je dat dit uitzonderlijk is?

Anders word je ziek. Simpel.

Wist je dat de meeste mensen hier tegenaan lopen? Moeilijkere emoties zoals kwaadheid, angst, teleurstelling en verdriet geraken niet echt verwerkt, maar worden geparkeerd of onderdrukt. Op lange termijn ontstaat hierdoor chronische stress, en uiteindelijk ziekte in je lichaam.

In onze Westerse maatschappij leven velen in een soort van overlevingsmodus. Je zit vast in een comfortzone die na een tijd niet eens meer comfortabel voelt. Je komt niet vooruit in je leven. Je groei stagneert. Sommigen zijn zich hier niet eens van bewust en leggen zich neer bij een leven vol beperkingen en tegenslagen.

Nochtans is groei een natuurlijk verlangen voor de meeste mensen. Hoe die groei er precies uitziet is uniek voor jou. Het kan er groots of klein uitzien, afhankelijk van wie jij bent en wat je hier komt doen. Groei is vooral kwalitatief: de kwaliteit van je beleving op aarde neemt toe. 

Weet hoe de werkelijkheid in elkaar zit! Want zo kun je gemakkelijker groeien en je bedrijf vormgeven.

De korte versie:

– Jij bent bewustzijn met een fysiek lichaam.

– Jij creëert jouw werkelijkheid via jouw bewustzijn.

– Hoe die werkelijkheid eruit ziet hangt van jouw belief system.

– Jouw belief system heeft bewuste en onbewuste stukken die je gratis en voor niks meekreeg van je voorouders, kindertijd, DNA, collectieve en historische overtuigingen en meer.

– Vele overtuigingen waarmee je rondloopt, helpen je om het leven van je dromen op te bouwen, en vele overtuigingen belemmeren je hierin. Deze laatste kun je opruimen en veranderen, en zo groei je als persoon.

– Je bent hier met een bepaalde missie, en dat is wat je drijft en in bepaalde richtingen duwt en trekt in je leven.

Doel van innerlijk werk?

Simpel: Je missie vlotter neerzetten. Als je die missie in je bedrijf verwerkt, dient innerlijk werk je buitengewoon hard om je business moeitelozer vorm te geven. Je missie kan bijvoorbeeld zijn om hier simpelweg gelukkig te komen zijn – hoe dat er dan ook uitziet voor jou! Of om liefde te verspreiden. Of om de trauma’s van je familie stop te zetten. Of om je te verdiepen in de natuur. Of om een groot bedrijf neer te zetten met talloze werknemers en fijne samenwerkingen te creëren. Of om als eenzaat zoveel mogelijk de stilte op te zoeken in een bos. Of om je medemens aan het lachen te brengen. Of om met dieren te werken. Of om te leren hoe je fysieke lichaam werkt, hoe ziekte ontstaat. Of om te leren over mededogen, moed, speelsheid, verwondering, of authenticiteit.

Je hebt als ziel dat doel gekozen voor dit specifieke leven. Vrijwillig. Natuurlijk wist je nog niet helemaal hoe dat leven er dan specifiek zou uitzien. Ha nee. Anders zou je ‘t niet komen leven. Elk leven is een nieuw avontuur voor je ziel. 

Alles is mogelijk en geldig. Ongeacht hoe je dit leven beleeft, alles wat je aantrekt, zal je leiden naar je missie. Ook als je geen vervulling voelt, dienen zich lessen aan die je kunnen leren wat je als ziel wou leren, en wat dus je missie is. De clou is wel: je kunt als mens ook leren op een prettige manier. Vaak is dit nieuw voor familielijnen. Wanneer je je innerlijk werk doet, kun je sneller belemmerende overtuigingen opruimen die je doen lijden en afzien, en kun je sneller op een prettigere manier jouw zielslessen gaan leren. Een aanrader! 

Conclusie

Innerlijk werk brengt je (sterker) in verbinding met jouw innerlijke natuur, potentieel en focus. Je leert bewust te manifesteren waar je hart naar verlangt. Zo ben je een pak minder beïnvloedbaar door negativiteit van je omgeving, (social) media, zogenaamde autoriteiten en meer. Je ontwikkelt meesterschap over je eigen energie. Dit is werkelijk verrukkelijk. Je ontdekt je eigen onverwoestbare kracht. Het proces van innerlijk werk is hetzelfde voor iedereen. De weg ernaartoe en de bestemming zijn superpersoonlijk.

Deze synergie van overeenskomsten en diversiteit is wat mensen zo mooi en fascinerend maakt. We hebben elk ons eigen pad – in verbinding met elkaar. In zekere zin maken we deel uit van elkaar, en elk deel van ons is van belang. Het werk dat we doen in de wereld is uiteindelijk – rechtstreeks of onrechtstreeks – een manier om elkaar te helpen met iets.

 

Nieuwsgierig naar hoe het zit met jouw eigen innerlijk werk?

Download dan gratis de checklist om moeiteloos te ondernemen door simpelweg je innerlijk werk te doen. Dit is de onverwoestbare basis om werk te maken van je missie.

Speciaal voor hooggevoelige en hoogbegaafde ondernemers.
In 8 duidelijke stappen.
Werk maken van je missie was nog nooit zo overzichtelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *