Waarom je toolbox vullen?

Innerlijk werk brengt je naar het volgende niveau van ons menselijk potentieel - voorbij leven vanuit angst


Ik ben geïncarneerd in een erg getraumatiseerde geboortefamilie. Mijn Belgische overgrootmoeder had twee wereldoorlogen overleefd en had daardoor narcistische neigingen. Met deze vrouw had ik als kind mijn eerste hechting. Mijn vaderlijn in Afrika leefde in zwaar slachtofferschap als gevolg van de terreurdaden van kolonisten en van de burgeroorlogen tussen de Hutu's en de Tutsi's. Toen ik geboren werd, zaten de meeste volwassenen om mij heen in overlevingsmodus. Van authenticiteit en emoties reguleren, was geen sprake.

Al vroeg begreep ik dat ik werk te doen had indien ik een gelukkig, vervullend, vrij en gezond leven wou leiden. Dit werk noem ik nu, innerlijk werk.

Intussen heeft dit werk een zekere lichtheid gevonden. Een speelsheid. Niet om moeilijke dingen te minimaliseren of uit de weg te gaan. Maar om de zwaarte van onze collectieve trauma's in evenwicht te brengen met de vreugde en magie van het bestaan. We zijn hier tenslotte voor ons plezier!

 

Blog

Voor de lezer
Artikels over de meest fundamentele thema's die aan bod komen bij innerlijk werk.

Podcast

Voor de luisteraar
Luister waar en wanneer je wilt. Onderweg, bij het sporten, tijdens het rusten. Kies maar.

Afstemmuziek

Voor de voeler
Voel hoe muziek en woorden je cellen en zenuwstelsel tot rust brengen. Lekker flowen en opladen. Poëtisch en speels.

Persoonlijke Facilitatie

Voor de doener
Leer jezelf kennen als nooit tevoren. Ontdoe je van de conditioneringen die je gezondheid en soevereiniteit tegenwerken.