Manifesteren | Deel 3: De fun-loving parameters!

De fun-loving parameters

Wat voorafging...

In deel 1 vertelde ik over hoe manifesteren eigenlijk werkt. Over de scheppingsenergie die door alles heen stroomt. Hierdoor is er een soort levensenergie in alles wat bestaat die beïnvloedbaar is door jouw bewustzijn.

In deel 2 ging het over het verschil tussen bewust en onbewust manifesteren. Zelf aan het stuur staan, of je laten leven en doen wat anderen van jou willen. Je laten beïnvloeden door dingen van buitenaf, en gedwee mee-creëren met mensen en groepen die het hardste schreeuwen.

In dit deel lees je alles over de parameters van manifesteren. De kleine lettertjes.

 

Parameters van manifesteren

1. Focus vs beperking

Kun je kun eender wat manifesteren wat je wilt? Hmm.. ja en nee. Waarom? Technisch gezien kun je alles manifesteren. Maar, omdat je hier met een bepaalde missie bent, staan jouw manifestaties in het teken van die missie.

Als je op een verward of onbewaakt moment iets wilt creëren dat niet in lijn is met jouw missie, is de kans klein dat het in je leven opdaagt. Of, het verschijnt in je leven maar heeft niet het effect waarop je hoopte. Het komt dan met een 'les' zodat je inziet wat er mogelijk beter bij je past.

Het universum heeft de neiging om je op je pad te zetten. Willens nillens. Je kunt daar je leven lang tegen vechten als je wilt, of je kunt je overgeven aan de flow van jouw zelfgekozen missie.

Zo heb ik jaren zitten manifesteren om naar een tropisch eiland te verhuizen. Het is er niet van gekomen omdat het de bedoeling was voor mij om tussen de mensen te staan om mijn missie te ontwikkelen. Mijn verlangen naar dat tropisch eiland was namelijk een manier om te vluchten van de wereld, en dus een vlucht van mijn missie. Ik voelde me overweldigd door de wereld om mij heen. De bedoeling was dat ik zou leren om in mijn eigen energie te kunnen blijven met mensen om me heen. En dat kon 'sneller' wanneer ik onder de mensen bleef. Het heeft even geduurd eer ik dat begreep.

Het tropisch eiland kan er misschien nog van komen. Wanneer het mijn missie écht dient. En dat is duidelijk nu nog niet. Ik schrijf deze blog vanuit mijn vertrouwde thuisbasis Antwerpen. Verre van een tropisch eiland.

Opvallend is dat ik meer en meer mensen leer kennen die een tweede verblijfplaats hebben op Ibiza, Fuerteventura en de Griekse eilanden. Voer om over na te denken.

2. In functie van je missie

Manifesteren werkt het best in functie van je missie. Vraag het universum je alles te sturen wat je nodig hebt voor je missie. Je zult zien hoe snel die dingen in je leven kunnen komen. Mijn missie is om mensen te helpen met hun missie. Dus vroeg ik om eerst te weten wat ik daarvoor nodig had. Want dat was me niet duidelijk in het begin. Invoelen op je behoeftes is een stap in de goede richting. Hoe meer vervuld jij bent, hoe moeitelozer je je missie kunt uitvoeren. Dus: voelen wat je behoeftes zijn, en jezelf dat geven. Bereid zijn om die zelf-liefde en zelf-zorg als prioriteit te stellen.

3. Wat al tot een ander behoort

Je kunt niet manifesteren wat al behoort tot een ander want dan probeer je de vrije wil van een ander teniet te doen. In theorie kun je wel iets stelen of wegnemen van een ander he, maar dat creëert karma - een gevolg waar je vroeger of later mee dient te dealen. Net zoals er een Wet van Aantrekking is, is er een Wet van Karma of Wet van Actie-Reactie. Slim universum he? Leert ons dat we op eerlijke manieren alles kunnen hebben waar we naar verlangen. Lijkt me verstandig om dat te vertrouwen. Manifesteer dus niet iemands partner of huis, maar vraag om een partner of huis met gelijkaardige eigenschappen. Reken maar dat dat beestig vervullend zal zijn. Er is genoeg voor iedereen.

4. Het kan alleen voor jezelf

Je kunt niet voor iemand anders manifesteren. Alleen voor jezelf. Je kunt dus niet manifesteren dat je kinderen leuk werk vinden. Je kunt wel manifesteren dat je zelf een goed draaiend bedrijf opricht, en hen een job geven. Aan hen natuurlijk om er dan iets fijns van te maken van die job.

Je kunt niet manifesteren dat je partner in goede gezondheid verkeert. Dat is zijn of haar vrije wil. Maar je kunt wel vragen om te weten hoe jij je partner kunt inspireren om goed voor zichzelf te zorgen. (Vaak krijg je dan lessen om eerst zelf voor je gezondheid te zorgen zodat je een wandelend voorbeeld wordt voor wat je voor de ander wilt. Jaja, sneaky universe.)

5. Vrije wil

Je kunt niet iets manifesteren dat tegen de vrije wil van een ander ingaat. Manifesteer dus niet dat iemand de gevangenis in gaat of sterft. Manifesteer eerder dat jij veilig bent, dat er gerechtigheid komt, en dat je lekker kunt creëren en doen wat jouw hart verlangt. Manifesteer niet dat persoon x of y bij jou koopt. Manifesteer eerder dat de juiste klanten bij jou kopen die echt iets gaan hebben aan jouw producten of diensten. Manifesteer niet dat persoon x jouw partner wordt. Manifesteer eerder dat de meest compatibele soulmate op jouw pad komt. Stel je ook voor wat voor eigenschappen die heeft zodat hij of zij fijn bij jou past.

6. Wet van Aantrekking

Deze wet brengt je waar je aandacht naartoe gaat. Daarom is het belangrijk te weten wat je wilt, en dat je dan ook vraagt. Deze wet maakt geen onderscheid tussen wat je bewust of onbewust vraagt, dus ruim ook je belemmerende overtuigingen op.

7. Belemmerende overtuigingen en patronen

Doe je innerlijk werk. Het helpt je om diepe onbewuste programma's op te sporen die jou belemmeren om je diepste verlangens te manifesteren of toe te laten in je leven. Zorg ervoor dat je er echt goed in wordt om je gevoelens en triggers te verwerken. Leer jezelf echt goed kennen. Je bent het waard. En de wereld om je heen wordt er alleen maar beter en blijer van. Maar ga dit niet forceren, oefen geen druk uit op jezelf. Het is belangrijker om jezelf te accepteren zoals je bent, en vanuit liefde te willen veranderen, dan met het idee van niet goed genoeg te zijn je onderbewustzijn te willen opschonen.

8. Liefde

Het is belangrijk om te voelen dat wat je wilt manifesteren, je dat ook echt verdient en mag hebben in je leven. Anders komt het niet. Leer om echt van jezelf te houden. Leer wat dat echt betekent en hoe dat eruit ziet in je dagelijks leven. Leer om echt onschuld en liefdevol verlangen te voelen in alles wat je wilt creëren. Opruimen die programma's van schaamte, schuld, jaloersheid, opoffering, spijt, angst en meer.

9. Geld manifesteren

Mijn ervaring leert me dat het mensen vaak niet lukt om geld te manifesteren. Wat beter lukt is om te vragen om geld te ontvangen voor het uitvoeren van je missie en voor het zorgen voor je behoeftes. Geld op zich is immers niet interessant. Waar het op een dieper niveau om gaat, is wat je graag wilt doen met dat geld. Belangrijk is om je weerstand en afkeer over geld op te ruimen. Geld is immers onschuldig. Waar je wellicht op triggert is wat je ziet of hebt zien gebeuren met geld in de wereld, hoe sommige mensen geld misbruiken. Heeft niks met dat geld te maken. Het zou hetzelfde zijn als zeggen dat alle messen slecht zijn en moeten verdwijnen omdat iemand werd neergestoken met een mes. Messen zijn superhandig voor heel veel dingen. Manifesteer dat je in een wereld leeft waar zorgzaam, verantwoordelijk en liefdevol wordt omgegaan met geld. Reken maar dat je deze lessen dan ook zelf eerst dient te leren. Geld is handig om dingen uit te wisselen met elkaar. Ruilhandel kost heel wat meer moeite. Je mag natuurlijk verlangen naar een wereld zonder geld. Maar dan ga je steevast pittige lessen krijgen om zelf effectief te leven zonder geld. Ga diep in jezelf voelen wat het eigenlijk is dat je echt wilt rond geld. Ontwikkel hier wijsheid over.

10. Theta-hersengolven

De krachtigste manier om te manifesteren is wanneer je je hersenen in theta zet. Je hersenen geven namelijk continu electrische prikkels af. De wetenschap heeft die geklasseerd in een aantal categorieën. Theta-hersengolven worden geassocieerd met maximale toegang tot je onderbewustzijn en verbeelding, fysieke ontspanning, loslaten van stress, lichamelijk welzijn. Visualiseren en affirmaties opzeggen helpen goed om te manifesteren. En in Theta creëren is nog krachtiger. Het is niet moeilijk om in theta-meditatie te gaan. Het is een kwestie van oefenen. Als je interesse hebt om hier begeleiding in te krijgen, dan heb ik goed nieuws voor je. Dit komt aan bod in het innerlijk werk dat ik doe met mensen. Geef je gerust op voor een verkenningsgesprek.

11. Voelen

Het is helemaal okee om iets te willen manifesteren, maar nog niet zeker te weten hoe dat eruit gaat zien. Laat dat je vooral niet tegenhouden. Want het is vooral belangrijk om te kunnen voelen hoe het voelt, om het nieuwe in je leven te hebben. Onthoud dat je je werkelijkheid beleeft via je gevoelens. Je ervaart iets, iemand of een situatie. Stel je dus voor hoe het zou voelen om dat nieuwe huis te hebben, die nieuwe job, dat bedrijf, die nieuwe partner, die nieuwe wereld waarin iedereen zich veilig voelt. Ga het voelen, in diepe meditatie, en verlekker je jezelf erin. Kijk en voel hoe je dagelijkse leven eruit ziet met het nieuwe erin.

12. Timing

Voor sommige dingen dien je te wachten op de juiste tijd. Waarom? Het kan zijn dat je nog lessen te leren hebt om om te kunnen gaan met het nieuwe. Het kan ook zijn dat er anderen betrokken zijn in wat je creëert, en dat die er nog niet klaar voor zijn.

13. Concurrentie of competitie

Vergeet deze twee misleidende concepten. Jij en wat jij creëert zijn niet in competitie met wat een ander doet. Je leeft in een schepping met overvloed. Er is meer dan genoeg voor iedereen. Wees niet gulzig, maar leer het verschil tussen nauwelijks genoeg en fijne overvloed. Waar jij meer dan genoeg aan hebt, is misschien anders voor een ander. Gun jezelf meer dan juist genoeg. Want raad eens welk verlangen er in jou zal ontstaan wanneer je de overvloed van het universum ervaart tot in je botten? Het verlangen om je weelde te delen met anderen. Wanneer je behoeftes vervuld zijn, en je geen angst meer hebt voor tekort, wat ga je dan doen? Wanneer je iemand ziet worstelen met iets, hoe zalig is het dan om de ruimte te hebben om je tijd, geld of energie te kunnen besteden om te helpen?

 

Als alles mogelijk was, wat zou je dan doen? Waar zou je dan zijn? En met wie?

 

Belangrijke instructies over deze parameters

Maak je niet op voorhand zorgen om deze parameters. Ga niet koortsachtig analyseren wat er allemaal mis kan gaan als je je onzeker voelt over al deze parameters. Keer eerder naar binnen, en manifesteer waar je hart naar verlangt. Als je pas start, begin misschien met iets kleins of behapbaars. En breid het dan geleidelijk uit.

Kijk dan aandachtig naar wat er gebeurt in je leven. Word je bewust van de gedachten, gevoelens of patronen die naar boven komen. Gebruik je gezond verstand of innerlijke wijsheid om de belemmeringen op te merken. En ga daarmee aan de slag. Begin met één ding. Vertrouw dat. En kijk wat er dan gebeurt.

Wanneer je begint te zien hoe het universum antwoordt op jouw bewustzijn in je dagelijkse leven, krijg je een enorme boost van vertrouwen. Dan is het niet langer een idee. Het wordt tastbaar. Je gaat op een dieper niveau beseffen dat jouw bewustzijn ab-so-luut impact heeft op wat je aantrekt. En ga dan lekker verder creëren.

Het draait immers evenzeer om de journey, de weg, het pad, als om het bereiken van doelen. Genieten maar! Je bent de krachtige schepper van je eigen realiteit. Net als iedereen. Oh, de vreugde..! We zijn hier tenslotte...inderdaad...voor ons plezier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *