Manifesteren | Deel 2: Bewust of onbewust? En maakt het uit?

Bewust of onbewust? Maakt het uit?

Wat voorafging...

In "Manifesteren | Deel 1" had ik het over waarom manifesteren werkt. In alles wat bestaat zit een kern met scheppingsenergie die ervoor zorgt dat er een soort levensenergie stroomt. Anders zou het niet bestaan. Het is pure scheppingskracht. Wanneer je afstemt voelt dat bewustzijn als een energie van onvoorwaardelijke liefde.

Met je bewustzijn kun je invloed uitoefenen op die energie. Dat wil zeggen dat alles veranderd kan worden. Niets is voor eeuwig statisch. Hoe dit precies werkt, kom je te weten door er intuïtief mee te oefenen. Zo ontwikkel je wijsheid over hoe het bestaan in elkaar zit. Bereleuk.

Dit deel gaat over het verschil tussen bewust en onbewust manifesteren.

Manifesteren doe je zowiezo

Of het nu wilt of niet, jouw systeem zit de hele tijd te creëren. It's the name of the game. Je bent een soort wandelende magneet. Niet manifesteren, niet creëren, niet aantrekken is letterlijk onmogelijk. Waar deze blog over gaat is: bewust manifesteren.

 

Waarom bewust manifesteren?

Waarom zou je dat willen doen? Omdat je merkt dat je leven niet vervullend (genoeg) is? Omdat je telkens opnieuw tegen dezelfde pijnlijke patronen aanloopt in je leven en dat kotsbeu bent? Omdat je écht iets wilt veranderen in je leven? Omdat je een tergend diep verlangen voelt naar iets wat er nog niet is in je leven? Omdat je wilt meehelpen om bewust een paradijs te maken van onze aarde? Omdat je je medemens wilt helpen? Omdat je een positieve impact wilt maken op de wereld om je heen? Of gewoon voor de fun. Dit zijn allemaal geldige redenen!

Meestal voel je in jezelf een bepaalde voorkeur voor dingen, een richting waarin je je zachtjes of weinig subtiel geduwd of getrokken voelt. Dit is jouw missie. Jouw missie drijft jou om te manifesteren wat voor jou de bedoeling is. Die missie heb je zelf gekozen. Als je een opfrissing nodig hebt over hoe dat nu weer zit met die missie, kun je de blog "Missie" (her)lezen. Heb je weinig belemmeringen, dan zul je bijna vanzelf die missie neerzetten.

 

Nadelen van onbewust manifesteren

Wanneer je niet bewust manifesteert, niet expliciet uitspreekt voor jezelf wat je graag wilt, dan riskeer je vooral te manifesteren wat er in je onderbewustzijn zit. Dat kan meevallen of tegenvallen. Afhankelijk van wat je hebt meegekregen aan avontuurlijke overtuigingen van je voorouders en hun collectiefjes, kindertijd, lobbygroepen uit de samenleving waarin je leeft, reclame, TV programma's, enz.

Bovendien zul je je makkelijk laten beïnvloeden door dingen van buitenaf. Je creëert gedwee mee wat anderen willen. Vaak degenen die het luidste roepen en wel degelijk bewust het meeste invloed proberen uit te oefenen op jou. Waarom denk je dat grote bedrijven een smak geld uitgeven aan marketing? Omdat het werkt!

Denk dus aan de media, social media, marketing, reclame.. Boodschappen die jou gemakkelijk en vaak bereiken, kunnen hun waarheden vrij gemakkelijk in jouw onderbewustzijn placeren. Als je veel TV kijkt, laat je toe dat de programma's die je bekijkt jou letterlijk programmeren. If you like what you get, please carry on.

 

Voordelen van onbewust manifesteren?

Is er ook goed nieuws voor wie geen interesse heeft om bewust te manifesteren? Misschien. Onbewust manifesteren is gemakkelijk. Je hoeft geen poot uit te steken om ook maar iets te proberen te veranderen in je leven, geen greintje verantwoordelijkheid te nemen voor wat er in je leven gebeurt. Je hoeft alleen maar te doen wat anderen van jou willen, meegaan met de stroom, en alles maar laten gebeuren.

Ikzelf word redelijk onwel bij dit idee. Het past niet bij mij. Wat past bij jou?

Ook kiezen voor onbewust manifesteren kun je beschouwen als een manier van manifesteren. Niet kiezen, is ook kiezen. Vele mensen weten echter niet eens dat ze deze keuze hebben. Nu je dit weet, wat kies jij?

 

Wat is dat ook al weer, jouw onderbewustzijn?

Je trekt dingen, situaties en mensen aan via wat jij gelooft dat waar of niet waar is. Addertje: meer dan 80% van jouw overtuigingen zitten in jouw onderbewustzijn. Het onderbewustzijn is een soort harde schijf die programma's (belief systems) opslaat.

Een van de grootste valkuilen is niet weten hoe je onderbewustzijn werkt. Een van de grootste valkuilen voor hooggevoelige, diepbewuste, diepbegaafde lichtwerkers, bruggenbouwers, voor al wie haar of zijn eigen weg wil gaan is: niet weten hoe belemmerende overtuigingen opsporen en duurzaam veranderen.

Dit is waar innerlijk werk mee helpt: je ontwikkelt je bewustzijn, én, je leert je eigen innerlijk proces beter kennen. Very precious. Zo gek dat dit geen hoofdvak is op scholen. Je zou bijna denken dat de overheid niet wilt dat we deze vaardigheid ontwikkelen. Ofzo. #ironie

 

Wat zit er op jouw harde schijf aan overtuigingen en patronen?

- overtuigingen en patronen van je voorouders, gratis en voor niks

- van je DNA, ook standaard via je voorouders

- collectieve overtuigingen, van dit of andere levens die je mogelijk hebt geleid

- van je kindertijd, jouw innerlijk kind wacht mogelijk al een poos op helderheid van jou

- zielsovertuigingen - als je hier niks mee hebt, is dat niet erg; indien wel, dan weet je misschien dat je ziel naar de aarde wou komen om te ervaren hoe het is om met een fysiek lichaam te leven; jouw ziel weet dus nog niet alles over hoe dat gaat en wil dit leren via jouw leven nu

 

Moet je nu alles bewust gaan doen?

Nee! God nee! Dat zou belachelijk veel werk zijn. Je onderbewustzijn is immers je beste vriend! Het doet waar het voor geprogrammeerd is, en dat is prima zo. Bovendien zitten er in je onderbewustzijn ook programma's zoals de kleur van je ogen, alle fysiologische en biochemische processen van je lichaam, je natuurlijk bioritme, enz. Dingen waar je echt niet bewust mee wilt bezig zijn. Waar het om gaat is dat als je merkt dat er voortdurend pijnlijke, beperkende patronen in je leven terugkomen, dat je weet dat je daar iets aan kunt doen. Door je onderbewustzijn aan te spreken, en de belemmeringen daarin opsporen. Je onderbewustzijn slaat niks op tenzij het denkt dat het je dient.

Een voorbeeld. Je moeder gaf je in je kindertijd systematisch de boodschap dat je lastig was wanneer je huilde of boos werd. Je leerde toen je gevoelens verbergen, en je onderbewustzijn slaat de overtuiging op "het is veiliger om mijn gevoelens te onderdrukken", "boosheid of verdriet voelen is slecht", "ik word alleen geaccepteerd wanneer ik mijn authentieke gevoelens inslik". Zo simpel kan het zijn om voor de rest van je leven met deze belemmerende overtuigingen rond te lopen. Met de gevolgen van dien. Onderdrukte gevoelens creëren chronische stress in je lichaam. Op lang termijn word je ziek. De pracht van innerlijk werk is dat je via eenvoudige technieken dit soort aanslagen op je lichaam en geest kunt opruimen. Zodat je gevoelens weer lekker kunnen flowen, en je niet langer gelooft dat er iets mis is met jou wanneer je boosheid of verdriet voelt. Je gevoelens zijn heilig, kwetsbaar, en verdienen het om met liefde en begrip te worden ontvangen.

Het is belangrijk om te begrijpen dat in bovenstaand voorbeeld, je onderbewustzijn het beste heeft gedaan wat het kon. Toen immers was het nuttig om die belemmeringen op te slagen. Als je als kind emotioneel niet ondersteund wordt door je omgeving, kun je dit niet zelf fixen. Je hebt daar de capaciteit niet voor. Je gaat hierdoor een onbewust overlevingsmechanisme gebruiken. Je onderbewustzijn zal alles doen wat het kan om je in leven te houden. Daarom is het zo waardevol om dat onderbewustzijn bewust te herprogrammeren met fijne, liefdevolle, ondersteunende overtuigingen. Nu je volwassen bent, kun je écht aan het roer van je leven gaan staan. Nu kun je het kind dat je toen was, écht geven wat het nodig had. It's all about love.

 

Wat wil jij?

Als je om je heen kijkt en kunt smaken wat je ziet, dan heb je misschien inderdaad geen behoefte aan bewust manifesteren. Misschien vind je het prima om je te laten leven en anderen te laten bepalen wat jij creëert. Het feit dat je deze blog lees lijkt me een indicatie dat je zelf aan het stuur van je leven wilt staan.

Als je dingen om je heen ziet die je anders wilt, die niet kloppen met jouw hartsverlangens, dan is het tijd om zelf aan de slag te gaan met bewust manifesteren. Tijd om meesterschap te ontwikkelen over jouw manifestatievaardigheden. Dit is niet alleen mogelijk, maar onvoorstelbaar plezant.

Je hebt nu eenmaal de capaciteit om bewust te manifesteren wat je graag wilt. Waarom die vaardigheden niet ten volle ontwikkelen en een feest maken van je bestaan? Waarom geen gebruik maken van wat moeder natuur je heeft gegeven in dit verrukkelijke lichaam? Nooit meer slachtoffer zijn van de wereld om je heen? Zegt je dat iets? Lees dan vooral verder over de parameters van manifesteren in deel 3. Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *