Love Note #3 | Dit is het moment om naar de leegte te kijken, en ruimte te zien.

Dit is het moment om naar de leegte te kijken, en ruimte te zien.

Ruimte om te creëren wat je wilt.

Creëren doe je toch. Manifesteren doe je zowiezo. Of je het nu wilt of niet. Of je je er nu van bewust bent of niet.

Zo zit de werkelijkheid namelijk in elkaar. Wij zijn wandelende magneten. Wij zitten continue onze werkelijkheid te creëren, dingen en elkaar aan te trekken.

We trekken alles aan op basis van wat we geloven dat waar of niet waar is. Onze overtuigingen.

Wist je dat meer dan 80% van onze overtuigingen in j onderbewustzijn zitten? En dat meer dan 80% van je gedrag gestuurd wordt vanuit dat onderbewustzijn?

Dit is geen vergissing. Het hoort zo. En als je dingen in je leven ziet of hebt die je wilt veranderen, dan kun je je innerlijk werk doen. Die overtuigingen in jezelf opsporen die dit co-creeren – of de nodige overtuigingen toevoegen die nodig zijn om het nieuwe te creeren.

Ik dacht vroeger, oh, dat doe ik wel even. Maar met een achtergrond zoals de mijne van complex trauma, is je bewustzijn erg gefragmenteerd. Loop je rond met heel wat belemmerende overtuigingen. Liefde doet pijn. Leven is afzien. De wereld is hard.

Om maar te zeggen, het is een behoorlijk intense reis geweest.

Ik ben er erg goed in geworden, in dat innerlijk werk.

Ook heb ik er echt fun in gevonden. Want het is echt spelen met energie eens je door hebt hoe het werkt voor je. Ik weet nu pertinent dat als ik iets in mezelf shift, ook mijn buitenwereld daar op reageert. De sleutel tot verandering ligt altijd in mezelf. Omdat ik diep in mezelf die bron van onvoorwaardelijke liefde ervaar. Terugvind. Telkens weer opnieuw. Dat bewustzijn van gewoon zijn, pure scheppingskracht. Van onbegrensde mogelijkheden, briljante creativiteit.

En van daaruit is er guidance. Liefdevolle begeleiding.

En iedereen heeft dit. Jij hebt dit. De mensen om je heen hebben dit. Of ze het nu weten of niet. Of ze er nu bewust iets mee doen of niet.

Dus diep in verbinding met die energie kijk ik naar de leegte, die ruimte is.

Wat wil ik creëren? Co-creëren?

Laten we beginnen met: wie wil ik zijn? Ja, mezelf, uiteraard, en hoe ziet dat eruit? Hoe wil ik dat uitdrukken? Wat voor soort mens wil ik zijn, nu?

Wel, ik wil iemand zijn die de stem van die innerlijke bron alsmaar beter kan voelen en horen. Iemand die in vertrouwen in het leven staat. Iemand die merkt dat ze dat soms vergeet, en die dat okee vindt, en het zich dan weer herinnert. Niet perfect is. Dat niet nodig heeft.

Iemand die vrijgevig kan zijn als anderen het moeilijk hebben. Iemand die nooit vergeet om te spelen. Iemand die durft opkomen voor wat ze belangrijk vindt. Zonder ervoor te strijden. Er is een verschil.

Iemand met helderheid, die te vertrouwen is. Ik wil mezelf vertrouwen. Supergoed voor mezelf zorgen. Gezonde persoonlijke grenzen hebben.me laten raken door mijn medemens, door jou. Zonder eigen koers te verliezen.

Ik wil goed kunnen luisteren, naar mijn eigen behoeftes, om te beginnen. En ook naar jou.

Want wat wil jij? Wat voor iemand wil jij zijn? Lekker jezelf natuurlijk, zoals iedereen. En hoe ziet dat eruit voor jou? Wat wil jij creeren in deze ruimte die we delen? Meer balans? Veiligheid? Vreugde? Gezelligheid? Verstilling? Of juist keiveel lawaai maken? Dat mag ook. Losgaan. Wil je meer opkomen voor jezelf? Je stem gebruiken? Misschien om te zingen ook?

Voel maar. Voel maar wat je diepste verlangen is. Jij bent lekker van jezelf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *