Hoe verloopt een sessie Innerlijk Werk?

De hamvraag

De meest gestelde vraag die ik krijg is: hoe verloopt zo'n sessie Innerlijk Werk nu eigenlijk? Het beste antwoord krijg je door zo'n sessie effectief te ervaren. Het is geen louter mentale ervaring. De impact laat zich ook voelen op emotioneel, somatisch en spiritueel vlak. Toch kan ik je heel wat vertellen zodat je een idee krijgt van waar je je aan kunt verwachten.

 

Je natuur heeft een structuur

Een sessie verloopt heel organisch, en toch is er een duidelijke structuur. Vooraleer ik je de elementen van die structuur oplijst, is het handig om te onthouden wat het doel is van elke sessie. De structuur dient namelijk dat doel te bereiken. En reken maar dat dat lukt, elke keer. Waarom? Omdat die structuur je natuurlijke, interne ontwikkeling volgt. Het is je natuur om te groeien in je bewustzijn.

Wanneer alle parameters goed staan, groeit je bewustzijn vanzelf. Net zoals een zaadje groeit wanneer het genoeg grond, water en zuurstof heeft.

Helaas leer je dit niet op school. Daar heerst nauwelijks aandacht voor meer dan mentale groei, kennis - vaak voorgekauwd - vergaren. Heb jij op school of in je verdere studies geleerd hoe naar binnen te keren en vanuit waarachtige liefde verregaande wijsheid te ontwikkelen over je lichaam en geest? Juist. Geen enkele school heeft dit als prioriteit op haar curriculum staan.

Krasser nog: scholen zijn verplicht een curriculum te volgen dat is opgesteld door een emotioneel immature overheid. Dit is geen verwijt maar een vaststelling. Heb je onlangs naar een discussie tussen politiekers geluisterd? Je zult er bitter weinig emotionele intelligentie of verbindende communicatie in terugvinden.

Misschien is dit de grote collectieve evolutie die zich aanmeldt in 2020? Hoe héérlijk zou dat zijn..?

 

Doel van elke sessie

Het doel van elke sessie is om je innerlijk proces te laten ontvouwen op een zo natuurlijk mogelijke manier.  Je geeft aan wat je wilt veranderen of creëren. We stellen vast waar je ergens zit met bewustzijn, en wat er nodig is om de voor jou juiste volgende stappen te zetten. Die kunnen groot of klein aanvoelen. Snel of langzaam. Zachtjes of intens. Onthoud dat het geen wedstrijd is. De focus is op jouw missie. Het is niet relevant om te vergelijken of in competitie te gaan met een ander.

Hoe snel je je bewustzijn kunt veranderen en het nieuwe integreren in je dagelijkse leven, hangt af van drie dingen:

1. jouw missie

2. jouw huidige bewustzijn en veerkracht

3. wat we in je onderbewustzijn tegenkomen aan (belemmerende) overtuigingen, patronen, en 'knopen'

Ik help dit proces te faciliteren. Jij zit zelf aan het stuur. Ik help je navigeren.

 

Bonus

Zo'n sessie ervaren, geeft je inzicht in hoe jouw innerlijk proces werkt. Zo ontwikkel je meer en meer autonomie over jezelf. Wat we doen in een sessie kun je immers ook zelf leren. Je doet het misschien al, of stukjes ervan.

Het is werkelijk superfijn om voor je meest kwetsbare of moeilijke stukken hulp in te schakelen. Je hoeft dit niet alleen te doen.

 

De elementen of structuur van een sessie

Het begin

Hoe begint een sessie? Ik vraag je wat je graag wilt creëren of veranderen in je leven. Je diepste verlangens. Het is handig als je daar op voorhand over hebt nagedacht. Je benoemt bijvoorbeeld een doel, of beschrijft een situatie of patroon.

Het invoelen

Vervolgens laat ik je invoelen in je lichaam, en help ik je met het benoemen van wat je waarneemt.

Via een soort vraag-en-antwoord spel komen de redenen naar boven waarom wat je graag wilt creëren of veranderen er nu nog niet is.

Op weg naar de bodemovertuiging

Ik help je om de oorsprong van de belemmeringen in je onderbewustzijn naar boven te brengen. Zachtjes. Ik help je om dicht bij je lichaam te blijven, want je lichaam zal reageren op wat je zegt en voelt. Die signalen zijn belangrijk. Ik help je om wat je waarneemt juist te interpreteren voor jezelf.

Onderweg kun je allerlei gevoelens tegenkomen, gedachten, herinneringen, trauma's... We laten de dingen organisch naar boven komen. We ontvangen alles - ook weerstand - zonder oordeel en met onvoorwaardelijke liefde. Totdat we een plateau bereiken. Dit komt vanzelf. De oorsprong en oorzaak van de belemmeringen zijn dan bereikt. Je ziet in waarom het beperkende patroon was ontstaan. Je voelt je klaar om het écht te veranderen.

Waarom terug naar de oorsprong?

De reden waarom we naar de oorsprong gaan van een beperkende overtuiging, is om te zien in welke context en waarom ze is ontstaan. Dit laat je toe om jezelf beter te begrijpen. Als het verleden nog aan je trekt, kun je moeilijk vooruit.

Zo kun je met diep mededogen getuige zijn van hoe jij of je voorouders het beste hebben proberen te maken van een moeilijke of verwarrende situatie. Dit helpt om alle kritische oordelen los te laten over het verleden. Zo kom je er echt los van. Ben je ook niet bang om het eventueel te herhalen.

Anders gezegd: je gaat inzien wat je uiteindelijk leert van die 'bodemovertuigingen', hoe het allemaal heeft gediend, wat je er eventueel mee hebt beschermd. Je onderbewustzijn gaat immers niet zomaar 'beperkende' overtuigingen opslaan. Als je de lessen uit het verleden niet leert, riskeer je het te herhalen. Opnieuw en opnieuw.

Tijd voor iets anders

Vervolgens gaan we transformeren. Ik stem me zo goed mogelijk af en geef je nieuwe gevoelens en overtuigingen aan die je mag laten binnenkomen. Zo shift je van het oude naar het nieuwe bewustzijn. We merken vanzelf wat je nodig hebt om dit diepgaand te integreren. Elke mogelijke weerstand is geldig en wordt met veel liefde ontvangen en verwerkt.

Eerlijk

Je wordt uitgenodigd om zo eerlijk mogelijk te zijn over je gedachten en gevoelens. Pas dan kunnen ze echt worden veranderd als je dat graag wilt. Niet omdat ze slecht of fout zijn, maar omdat ze nu niet meer dienen. Omdat je graag wilt groeien.

Net zoals een kind dat eindelijk zelfstandig leert stappen niet gaat terugkijken naar wanneer het slechts kon kruipen en beslist dat kruipen 'slecht' of 'stom' was. Nee. Het zijn allemaal fasen van ontwikkeling. Geen enkele fase is beter of slechter dan een andere. Je mag groeien op je eigen tempo. Je mag zijn wie je bent.

Conclusie

Al deze verschillende elementen vind je terug in een sessie. Niet per se mooi in chronologische volgorde, maar ik zorg ervoor dat ze allemaal aan bod komen zodat het nieuwe goed geïntegreerd wordt.

 

Resultaat

Wanneer de oorsprong van belemmerende overtuigingen, gevoelens of onverwerkte trauma's verwerkt en veranderd is, dan verandert je bewustzijn. Je staat anders tegenover de beginsituatie. Wat je wou veranderen of creëren aan het begin van de sessie, voelt nu haalbaar. Helemaal, of alvast de volgende stappen ernaartoe. Je krijgt helderheid over wat de volgende juiste acties zijn voor jou. Of, je voelt je bevrijd van een last die je meedroeg, en je kunt verder met je leven op een lichtere, vreugdevolle, krachtige manier.

Interessant is dat het eveneens mogelijk is dat je van gedachten veranderd bent. De inzichten die je nu hebt, kunnen ervoor zorgen dat je iets anders wilt creëren dat nog beter bij je past.

Kan ik garanderen dat je op het einde van een sessie echt helemaal klaar bent met waar je aan wou werken? Nee, natuurlijk niet. Afhankelijk van het thema en hoe diep alles zat, kan het zijn dat dit een proces is dat langer duurt. Wat ik wel kan garanderen, is dat je de voor jou juiste volgende stappen te zien krijgt. Wanneer je al heel lang rondloopt met bepaalde belemmeringen, kan het zijn dat ze er laag per laag afkomen.

We volgen de veerkracht van jouw lichaam. Anders loop je het risico om overprikkeld te geraken, of in een healingcrisis terecht te komen. Niet leuk. En niet nodig. Er is een verschil tussen een gezond doorzettingsvermogen en dingen forceren. Dat laatste is niet iets waar ik achter sta omdat ik in de praktijk heb gemerkt dat het niet werkt. Dat het vaak lijden veroorzaakt.

Soms is het onvermijdelijk om eventjes pijn te voelen. Maar als die pijn voortdurend terugkomt of te lang blijft sidderen, wordt het 'lijden'. Onnodig. Liefdevol gebruik van gezond verstand is wat je helpt je dromen waar te maken.

Een cocon van onvoorwaardelijke liefde, pure scheppingsenergie, waarin je in veiligheid en echtheid je innerlijke wereld kunt verkennen, dat is wat ik je bied. Met eerbied. Dit werk is zo mooi.

Het ontwikkelen van jouw unieke potentieel is niet alleen een cadeau voor jezelf. Het is tevens de sleutel voor een serene, duurzame, socio-economische evolutie. We zijn allen werkelijk heel diep verbonden met elkaar.

Interesse in een verkenningsgesprek?

Het is gratis. Vul onderstaand formulier in.

(Optioneel)

  1. […] Ja, ik wil graag een gratis verkenningsgesprek […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *